რეკლამა

ხურმის მჟავე გემოს მოსაშორებლად 3 გზა

ხურმის მჟავე გემოს მოსაშორებლად 3 გზა
  • 149
რეკლამა

ხურმა ხშირად გვხვდება რუსული მაღაზიების თაროებზე. თუმცა, მყიდველები გადიან. მაგრამ ამაოდ! სამოთხის ვაშლი, როგორც ხურმას უწოდებენ ბულგარეთში, ძალიან პოპულარულია აღმოსავლეთ და აზიის ქვეყნებში. ის გაშენებულია აშშ-ში და აფრიკაში. რუსეთში, ისინი გაიზარდა კავკასიასა და ყირიმში.

თუმცა, რუსები არ აფასებენ ფორთოხლის ნაყოფს. მიზეზი ღრძილების შემკვრელი ეფექტი და უჩვეულო ჟელეს რბილობია.

მავნეა თუ არა სხვა კენკრისგან განსხვავებით ხურმა? რა არის გამოსაყენებელი და როგორ მოვიშოროთ სიბლანტე? ასევე როსკაჩესტვოს სპეციალისტების სასარგებლო რჩევები და რეკომენდაციები გელით ამ სტატიაში.

ხურმის სარგებელი
იცით თუ არა, რომ იაპონიის სამედიცინო უნივერსიტეტის მეცნიერებმა დაამტკიცეს, რომ ხურმა ეხმარება სხეულს კორონავირუსით ინფიცირებულს? ექსპერიმენტები ჩატარდა მღრღნელებზე. ცხოველებს, რომლებიც არ იკვებებოდნენ ხურმის ნაჭრებით, განუვითარდათ პნევმონია.

ტანინმა, რომელიც ამდიდრებს ფორთოხლის ნაყოფს, ხელი შეუწყო COVID-19 ვირუსის განვითარების რისკს.

გასტროენტეროლოგი და დიეტოლოგი ნატალია გრონსკაია თავის პაციენტებს ხურმას ურჩევს:

ძილის დარღვევა (მაგნიუმი ეხმარება);
შეშუპება (კალიუმი, რომელსაც შეიცავს ხურმა, ხელს უწყობს ორგანიზმიდან ზედმეტი წყლის მოცილებას);

უხეში დიეტური ბოჭკოების შემცველობის გამო, ხურმა ეხმარება კუჭს, აქვს დამამშვიდებელი ეფექტი;
შეიცავს ვიტამინებს: A, C, რომლებიც ასტიმულირებენ იმუნურ სისტემას;
ემსახურება გულ-სისხლძარღვთა პრობლემების პროფილაქტიკას (მაგნიუმის წყალობით);
სასარგებლოა ფარისებრი ჯირკვლის ნორმალური ფუნქციონირებისთვის, რადგან. შეიცავს ორგანულ იოდს;
ანელებს დაბერების პროცესს ანტიოქსიდანტების მაღალი შემცველობის გამო.
ყველაფერი კარგია ზომიერებაში
მიუხედავად მნიშვნელოვანი სარგებლობისა, ხურმა არ უნდა ჭამდეს ზედმეტი. რბილობის ბოჭკოები სხეულში წარმოქმნიან სიმსივნეებს (ბეზოარის ქვები).

ცნობილია შემთხვევა, როდესაც 42 წლის ქალის ნაწლავებში მწვავე ნაწლავის გაუვალობა ჩამოყალიბდა. თუმცა, აღსანიშნავია, რომ მან შეჭამა ერთი და ნახევარი კილოგრამი ხურმა.


გასტროენტეროლოგი და დიეტოლოგი ნატალია გრონსკაია მზიანი კენკრის მოყვარულებს ურჩევს დღეში არა უმეტეს ერთი ხილისა. აუცილებელია ექიმების რეკომენდაციების გათვალისწინება საჭმლის მომნელებელი ტრაქტის, დიაბეტის, ფარისებრი ჯირკვლის, თირკმელების მწვავე დაავადების დროს.

ხურმა არ ერწყმის რძეს (აჩქარებს ბეზოარების წარმოქმნას). თუმცა, 1:1 სახის ნიღაბი 20 წუთის განმავლობაში განაახლებს და ამკვრივებს კანს.

ტორტის გემო? ასე რომ, ნაყოფი მწვანეა
ყველა ხილი არ არის შესაფერისი მისი ნამდვილი გემოთი. ისწავლეთ არჩევა:


მწიფე ხურმის ძირში ფოთლები მშრალია და ადვილად იშლება;
ზოგან მუქი ხორცი ჩანს თხელი კანიდან;
რბილი რბილობი.
ხურმის მომწიფების გზები ტორტის გემოს მოსაშორებლად
1) საყინულე

ფორთოხლის სიტკბოს პრობლემისგან გასათავისუფლებლად ერთ-ერთი პოპულარული გზაა მისი მაცივარში 5-6 საათით შეყვანა. დიახ, შემკვრელი გემო გაქრება, მაგრამ რბილობი გადაიქცევა არამადისაღმძვრელ ჟელედ.

2) გამოიყენეთ ვაშლის მიერ გამოყოფილი გაზი (ეთილენი)

თანამედროვე მრეწველობაში მოუმწიფებელი ხილი მოთავსებულია სპეციალურ კამერებში, რომლებშიც CO2 მიეწოდება მომწიფებისთვის საჭირო კონცენტრაციით.

სახლში, შეგიძლიათ გაიმეოროთ მსგავსი პროცედურა:

ერთ ტომარაში მოათავსეთ ხურმა და მწიფე ვაშლი. ვაშლის მოჭრის შემთხვევაში სიმწიფის პროცესი დაჩქარდება. 2-3 დღის შემდეგ კენკრა ნაკლებად მჟავე გახდება.

ანალოგიურად, სწრაფი მომწიფება მოხდება ბანანის სიახლოვეს.

3) კონტეინერში ხარისხის ქვეშ, ასტრინგენტულობა განეიტრალებულია

მჭიდროდ დახურულ ჭურჭელში მოათავსეთ ხურმა ბამბის ბალიშთან ან ხელსახოცითან ერთად, რომელიც დასველებულია სპირტში მინიმუმ 40 გრადუსზე. მჭიდროდ დახურეთ კონტეინერი და შეინახეთ ბნელ ადგილას. მეოთხე დღეს ნახევრად მწვანე ხურმაც კი საკვები იქნება.

შეიძინეთ გარკვეული ჯიშები
იმისათვის, რომ ნაყოფის სიმწიფეს არ შევცდეთ, უმჯობესია შეიძინოთ კინგლეტის ჯიში (შოკოლადის ხურმა). მისი კანის ფერი ნარინჯისფერ-ყავისფერია, ფორმა გაბრტყელებული. და რაც უფრო მუქია ხორცი, მით უფრო ტკბილია გემო და ნაკლები სიბლანტე.



სიტკბოებით ასევე ცნობილია ისეთი ჯიშები, როგორიცაა: ხარის გული (პომიდორი) და შარონი. მწიფე ხილი უნდა იყოს მდიდარი ფორთოხლის ფერი.

თუ თქვენ გაქვთ ღია ფორთოხლისფერი ხურმა თქვენს წინაშე, მაშინ, სავარაუდოდ, ის არ არის მწიფე. თუ ხურმის კანზე წრიულად დალაგებულ თხელ მშრალ ზოლებს ხედავთ, ეს ნაყოფის სიმწიფეზე მიუთითებს.
როსკაჩესტვოს ექსპერტები
ასევე, როსკაჩესტვოს ექსპერტები გვირჩევენ, არ უგულებელყოთ კანი. ის შეიცავს საკვებ ნივთიერებებს და ბოჭკოებს.

ყველა სიახლის ნახვა