რეკლამა

სკუმბრიას ახლებურად ვამზადებ - 2,5 საათი ტაფაში, ძვლებიც კი რბილია. მარტივი რეცეპტი, რომელიც დაკონსერვებულ საკვებს წააგავს

სკუმბრიას ახლებურად ვამზადებ - 2,5 საათი ტაფაში, ძვლებიც კი რბილია. მარტივი რეცეპტი, რომელიც დაკონსერვებულ საკვებს წააგავს
  • 177

თევზი ნაზი და სურნელოვანი გამოდის, მიუხედავად იმისა, რომ დიდხანს ვამზადებთ. სკუმბრია წვნიანია, ძვლები კი რბილია, როგორც დაკონსერვებული საკვები. ამგვარად სკუმბრია ნელ გაზქურაშიც შეიძლება მოხარშოთ, გემრიელიც გამოვა. ნელ გაზქურაში მოსახერხებელია ყველაფრის მომზადება და ჩართვა საღამოს, დილით კი კერძი სრულიად მზად იქნება.


გაყინეთ სკუმბრია, გაასუფთავეთ და კარგად ჩამოიბანეთ, თევზის რაოდენობა დამოკიდებულია იმ კერძების დიამეტრზე, რომლებშიც აპირებთ მომზადებას. უმჯობესია, თუ თევზი იქნება ერთი ფენა.


თევზი დავჭრათ ნაწილებად.


წიწაკას, ქინძს, მარილს და შაქარს უმალ პატარა თასში ვურევ, შაქარი აუცილებლად დავამატებ, უფრო გემრიელია. ერთი დაფნის ფოთოლი.


ნაჭრები ჩაყარეთ ტაფაში. დაამატეთ სანელებლები.


ჩაასხით მცენარეულ ზეთში.


200 მლ წყალი.


ტაფას თავსახურს ვაფარებთ და სასურველია თავსახურს ნახვრეტი არ ჰქონდეს.
ტაფა დადგით ცეცხლზე, მიიყვანეთ ადუღებამდე, შეამცირეთ ცეცხლი (მე 12-დან 1 მოვამზადე) და თევზი 2,5 საათის განმავლობაში ადუღეთ. განსაზღვრული დროის გასვლის შემდეგ გამორთეთ გაზქურა და გააციეთ თევზი ბოლომდე. 



მოხარშეთ კარტოფილი (მათი კანით) შეგიძლიათ მოხარშოთ მიკროტალღურ ღუმელში, გარეცხეთ კარტოფილი და მოათავსეთ საცხობ ტომარაში, გააკეთეთ რამდენიმე ნახვრეტი ტომარაში და მოხარშეთ 10 წუთის განმავლობაში, მაქსიმალური სიმძლავრით.


მირთმევისას კარტოფილს დაასხით „ბულიონი“, რომელშიც თევზი მოხარშული იყო და მოაყარეთ მწვანე ხახვი.
რეცეპტი:
ახლად გაყინული სკუმბრია 2-3 ც.
მცენარეული ზეთი 50 მლ.
წყალი 200 მლ.
მარილი 1 ჩ.კ
შაქარი 1 ჩ.კ
დაფნის ფოთოლი 1 ც.
ქინძი 0,5 ჩ.კ
შავი პილპილი (მე მაქვს წიწაკის ნარევი) დაახლოებით 10 ბარდა
მიირთვით თქვენი კვება.

✅ მოხარშეთ სცადეთ, თუ ასე არ მოხარშეთ და თუ ასე მოხარშეთ, გამიხარდება, რომ რეცეპტი გაგახსენეთ.