მიიღეთ ანტიოქსიდანტების დღიური დოზა ამ უგემრიელესი ქათმის სალათით მოცვითა და შერეული მწვანილბით!
ინგრედიენტები:
2 უძვლო, კანის გარეშე ქათმის მკერდი
4 ჭიქა შერეული მწვანეები
1 /22 ჭიქა ახალი მოცვი
1/4 ჭიქა გახეხილი ფეტა ყველი
1/4 ჭიქა დაჭრილი პეკანი
1/4 ჭიქა დაჭრილი წითელი ხახვი
1/4 ჭიქა ბალზამიკოს ვინაგრეტის საცმი
2 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი
მარილი და პილპილი გემოვნებით
მიმართულებები:
წინასწარ გააცხელეთ გრილი საშუალო-მაღალ ცეცხლზე. სეზონის ქათმის მკერდი ზეითუნის ზეთით, მარილითა და პილპილით ორივე მხრიდან. შეწვით ქათმის მკერდი თითოეულ მხარეს 6-8 წუთის განმავლობაში ან სანამ შიდა ტემპერატურა 165°F-ს მიაღწევს. ქათამი დავასვენოთ 5 წუთით, სანამ ზოლებად დაიჭრება. დიდ თასში მოაყარეთ ერთმანეთში შერეული მწვანე, მოცვი, ყველი ფეტა, პეკანი და წითელი ხახვი. ბალზამიანი ვინაგრეტის დრესინგი სალათის თავზე და გადაყარეთ კომბინაციისთვის. გაყავით სალათი მოსართავ თასებად და ზემოდან მოაყარეთ დაჭრილი გრილზე შემწვარი ქათამი.
ეს შემწვარი ქათმის სალათი მოცვითა და შერეული მწვანეებით არის არომატული და ჯანსაღი საკვები, რომელიც შესანიშნავია ზაფხულის ლანჩზე ან ვახშამზე. შერეული მწვანეები იძლევა სხვადასხვა ვიტამინებსა და მინერალებს, ხოლო მოცვი მატებს სიტკბოსა და ანტიოქსიდანტებს. შემწვარი ქათამი თხელი პროტეინის შესანიშნავი წყაროა, ხოლო ფეტა ყველი და პეკანი უზრუნველყოფს გემრიელ ხრაშუნს. ბალზამიანი ვინაგრეტის დრესინგით, ეს სალათი გემრიელი და ნოყიერია. სცადეთ და ისიამოვნეთ ჯანსაღი და დამაკმაყოფილებელი კერძით! სერვიზი 2